CERCUL DE TEATRU

 

Scenetele de teatru au un rol important în dezvoltarea şi educarea elevilor pe plan cognitiv, afectiv, moral, estetic, volitiv, fiind totodată un mijloc de socializare a acestora și de petrecere a timpului liber într-un mod organizat, civilizat.

  • Crearea unui cerc de teatru este necesara în vederea dezvoltării capacității de percepere, înţelegere, observare, perseverare şi explorare a simţului abstractizării și participării la viața culturală. Prin cultivarea gustului pentru teatru, se ajunge la valorificarea talentului elevilor, la cultivarea sentimentului de respect pentru munca celuilalt, de bucurie pentru munca individuală și în echipă.
  • Acest gen de activitate stimulează elevii să socializeze, să-şi stimuleze inteligenţa şi creativitatea, teatrul educă prin oferirea unui câmp de acţiune şi de afirmare a personalităţii, iar copilul are satisfacţia exprimării conduitelor achiziţionate şi a vieţii social - afective.
  • Teatru este în concordanţă cu obiectivul general al proiectului și cu obiectivele specifice, prin crearea de resorturi motivaţionale pentru tinerii aflaţi în situaţii de risc de abandon sau cu deficienţe la învățătură.
  • Implementarea activităţii va consta în crearea de ateliere de lucru prin care vor fi prezentate tehnici şi metode non formale - teatru,teatru de improvizaţie şi joc de rol.
Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started